Gesztenyével,aszalt szilvával töltött csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell filé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 25 dkg gesztenyemassza (natúr)
  • 1 tejben áztatott zsemle
  • aszalt szilva ízlés szerint
  • 2 dl vörösbor

A panírhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

Az aszalt szilvát vörös borban áztattam. Ezután lecsepegtettem,kisebb darabokra vágtam. A zsemlét tejben áztattam, majd kifacsartam.

A csirkemellet kiklopfoltam, sóztam, borssal meghintettem.

A zsemlét jól összekevertem a gesztenyével.

Egy mell szeletet kiterítettem, tettem rá gesztenyét és kiraktam aszalt szilva darabokkal. Feltekertem, majd paníroztam.

Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgattam.

Lassú tűznél fedő alatt kisütöttem forró olajban.