Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres, sült csirkecomb filé recept

Fűszeres, sült csirkecomb filé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkecomb filé
    • csirke vagy szárnyas fűszersó
    • 1,5 dl étolaj
    • 1 dl víz
    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej
    • savanyúság

    Elkészítése:

    A csirkecomb filéket olajozott tepsibe helyezzük és ízlés szerint fűszersóval ízesítjük.

    A tepsibe öntünk kb 1 dl vizet és lefóliázzuk. Erősen közepes lángon sütjük/pároljuk a csirkét. Ezután levesszük a fóliát és további 20 percen enyhén takarék lángon sütjük. A csirke így omlós lesz.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    A csirkét a burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá