Fűszeres, sült csirkecomb filé recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb filé
- csirke vagy szárnyas fűszersó
- 1,5 dl étolaj
- 1 dl víz
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- savanyúság
Elkészítése:
A csirkecomb filéket olajozott tepsibe helyezzük és ízlés szerint fűszersóval ízesítjük.
A tepsibe öntünk kb 1 dl vizet és lefóliázzuk. Erősen közepes lángon sütjük/pároljuk a csirkét. Ezután levesszük a fóliát és további 20 percen enyhén takarék lángon sütjük. A csirke így omlós lesz.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A csirkét a burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »