Fűszeres, sült csirkecomb filé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb filé
  • csirke vagy szárnyas fűszersó
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • savanyúság

Elkészítése:

A csirkecomb filéket olajozott tepsibe helyezzük és ízlés szerint fűszersóval ízesítjük.

A tepsibe öntünk kb 1 dl vizet és lefóliázzuk. Erősen közepes lángon sütjük/pároljuk a csirkét. Ezután levesszük a fóliát és további 20 percen enyhén takarék lángon sütjük. A csirke így omlós lesz.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A csirkét a burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.