Fűszeres csirkemájpástétom recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 15 dkg vaj (10 dkg+5 dkg )
- 20 dkg bacon kockázva
- 1 nagy fej hagyma
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint só
- 1 ek dijoni mustár
- ízlés szerint citromhéj
- 100-150 ml tejszín
- ízlés szerint kapribogyó
Tetejére:
- 5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint snidling
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítése:
10 dkg vajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a bacont is, majd a felezett májat is és fehéredésig pirítjuk. Belekeverünk mustárt, majoránnát és kb 1/2 dl vizet.
Közben 5 dkg vajat olvasztunk, belenyomjuk a fokhagymát a snidlinget és a petrezselymet, majd félretesszük.
Az elkészült májat még melegen botmixerrel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt és 5 dkg vajat, sózzuk és újrakeverjük. Én most kapribogyót kevertem bele.
Üvegbe öntjük és a tetejére kanalazunk a fűszeres vajból is. Egy éjszakát pihentessük hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









