Fűszeres csirkemájpástétom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 15 dkg vaj (10 dkg+5 dkg )
  • 20 dkg bacon kockázva
  • 1 nagy fej hagyma
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint só
  • 1 ek dijoni mustár
  • ízlés szerint citromhéj
  • 100-150 ml tejszín
  • ízlés szerint kapribogyó

Tetejére:

  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint snidling
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítése:

10 dkg vajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a bacont is, majd a felezett májat is és fehéredésig pirítjuk. Belekeverünk mustárt, majoránnát és kb 1/2 dl vizet.

Közben 5 dkg vajat olvasztunk, belenyomjuk a fokhagymát a snidlinget és a petrezselymet, majd félretesszük.

Az elkészült májat még melegen botmixerrel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt és 5 dkg vajat, sózzuk és újrakeverjük. Én most kapribogyót kevertem bele.

Üvegbe öntjük és a tetejére kanalazunk a fűszeres vajból is. Egy éjszakát pihentessük hűtőben.