Fóliában sült csirke almás-céklasalátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- szárnyas hús (én 1 db csirke felsőcombot sütöttem)
- só, bors
- 2 répa
- 1 patisszon vagy zöldséggyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Salátához:
- 1 alma
- 2-3 kisebb cékla
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 ek méz
- csipet bors
- csipet gyömbérpor
- csipet só
Elkészítése:
A répát, patisszont/zöldséggyökeret, hagymát, fokhagymát megtisztítás után feldaraboljuk és a hússal együtt sózzuk, borsozzuk.
Alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb fél óra alatt.
A joghurtot, mézet, borsot, sót, gyömbért (elhagyható) összekeverjük és a kockára vágott almát és céklát belekeverjük (a cékla levéből keverjünk egy kávéskanálnyit még bele).
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Ha szeretnénk az ételünknek egy kis sült kérget adni, akkor miután megpuhult minden, nyissuk szét a fóliát, kenjük meg a zöldséges-husit egy kevés olíva olajjal, esetleg vajjal és így süssük pirulásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »