Fokhagymás-vargányás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek szárított gomba (vagy vargánya gombapor)
- 4 ek finomliszt
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, a gombaport és összekeverjük.
Ebbe a masszába beletesszük a csirkemellet, úgy hogy mindenhol alaposan befedje, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Tartármártással kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »