Fokhagymás-vargányás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek szárított gomba (vagy vargánya gombapor)
- 4 ek finomliszt
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, a gombaport és összekeverjük.
Ebbe a masszába beletesszük a csirkemellet, úgy hogy mindenhol alaposan befedje, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Tartármártással kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










