Fokhagymás bundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, delikát
- fokhagymakrém (vagy friss zúzott fokhagyma)
- liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tojással, ízlés szerint adunk hozzá fűszereket és fokhagymakrémet vagy zúzott fokhagymát, 1-2 evőkanál lisztet és tészta állagúvá keverjük (ne legyen túl folyós, kicsit sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta).
A csirkemellet felszeleteljük beleforgatjuk a tésztába, majd forró olajban készre sütjük.
Ízlés szerint krumplival, rizzsel és önmagában is fogyasztható.
Tipp:
Én brokkolival szoktam tálalni, a csirkemell tetejére pedig egy kis tejfölt összekeverek fokhagymakrémmel, sóval, borssal a tetejére csorgatom és így tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »