Fehérboros-zöldbabos csirketokány recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkecombfilé
- 30 dkg mirelit zöldbab
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín (30 %-os)
- 1 tk étkezési keményítő
- 2 dl fehérbor (félszáraz)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors, majoránna
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.
Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával.
Köretként párolt rizst kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »