Fehérboros csirkesült recept
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb (forgónál kettévágva)
- 2 nagyobb fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2-3 szelet bacon
- 20 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- csirke fűszersó
- majoránna
Elkészítése:
A szalonnát szélesebb csíkokra vágom és beleszórom a tepsibe. Erre fektetem a fűszersóval és majoránnával megszórt csirkecombokat.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágva a hús mellé szórom. A gombát nem tisztítom, csak jól megmosom, a nagyobbakat kettévágom. Ezek is a hús kísérői lesznek a tepsiben.
Jöhet a fehérbor, majd az egészet lefedem fóliával és meleg sütőbe tolom, ahol egy jó órát tölt letakarva. Ezután leveszem a fedést, meglocsolgatom az időközben zamatossá vált szafttal a húsokat, majd rászórom a reszelt sajtot.
Visszateszem a sütőbe, de már nem takarom be. Jó tíz perc elég ahhoz, hogy a sajt ráolvadjon a csirkecombokra, a szaft pedig lágy és krémes legyen.
Tipp:
Szerintem krumplipürével az igazi.