Fehérboros csirkesült recept
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb (forgónál kettévágva)
- 2 nagyobb fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2-3 szelet bacon
- 20 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- csirke fűszersó
- majoránna
Elkészítése:
A szalonnát szélesebb csíkokra vágom és beleszórom a tepsibe. Erre fektetem a fűszersóval és majoránnával megszórt csirkecombokat.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágva a hús mellé szórom. A gombát nem tisztítom, csak jól megmosom, a nagyobbakat kettévágom. Ezek is a hús kísérői lesznek a tepsiben.
Jöhet a fehérbor, majd az egészet lefedem fóliával és meleg sütőbe tolom, ahol egy jó órát tölt letakarva. Ezután leveszem a fedést, meglocsolgatom az időközben zamatossá vált szafttal a húsokat, majd rászórom a reszelt sajtot.
Visszateszem a sütőbe, de már nem takarom be. Jó tíz perc elég ahhoz, hogy a sajt ráolvadjon a csirkecombokra, a szaft pedig lágy és krémes legyen.
Tipp:
Szerintem krumplipürével az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

