Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros csirkesült recept

Fehérboros csirkesült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 csirkecomb (forgónál kettévágva)
    • 2 nagyobb fej hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 2-3 szelet bacon
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg reszelt sajt
    • csirke fűszersó
    • majoránna

    Elkészítése:

    A szalonnát szélesebb csíkokra vágom és beleszórom a tepsibe. Erre fektetem a fűszersóval és majoránnával megszórt csirkecombokat.

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágva a hús mellé szórom. A gombát nem tisztítom, csak jól megmosom, a nagyobbakat kettévágom. Ezek is a hús kísérői lesznek a tepsiben.

    Jöhet a fehérbor, majd az egészet lefedem fóliával és meleg sütőbe tolom, ahol egy jó órát tölt letakarva. Ezután leveszem a fedést, meglocsolgatom az időközben zamatossá vált szafttal a húsokat, majd rászórom a reszelt sajtot.

    Visszateszem a sütőbe, de már nem takarom be. Jó tíz perc elég ahhoz, hogy a sajt ráolvadjon a csirkecombokra, a szaft pedig lágy és krémes legyen.

    Tipp:

    Szerintem krumplipürével az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá