Fehérboros csirkesült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 csirkecomb (forgónál kettévágva)
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2-3 szelet bacon
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • csirke fűszersó
  • majoránna

Elkészítése:

A szalonnát szélesebb csíkokra vágom és beleszórom a tepsibe. Erre fektetem a fűszersóval és majoránnával megszórt csirkecombokat.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágva a hús mellé szórom. A gombát nem tisztítom, csak jól megmosom, a nagyobbakat kettévágom. Ezek is a hús kísérői lesznek a tepsiben.

Jöhet a fehérbor, majd az egészet lefedem fóliával és meleg sütőbe tolom, ahol egy jó órát tölt letakarva. Ezután leveszem a fedést, meglocsolgatom az időközben zamatossá vált szafttal a húsokat, majd rászórom a reszelt sajtot.

Visszateszem a sütőbe, de már nem takarom be. Jó tíz perc elég ahhoz, hogy a sajt ráolvadjon a csirkecombokra, a szaft pedig lágy és krémes legyen.

Tipp:

Szerintem krumplipürével az igazi.