Egyszerű sült libacomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- libacomb
- só, bors
- (liba)zsír
- 8-10 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A libacombokat alaposan megtisztítjuk, a bőrében maradt kotúkat kiszedjük és jól megmossuk, majd lecsepegtetjük.
A tepsit kizsírozzuk. A combok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd bőrével lefelé beletesszük a tepsibe. Betoljuk a sütőbe és kb 25-30 percig sütjük. Fontos az elősütés, hogy megfelelő mennyiségű zsír süljün ki a húsokból és kissé megpiruljon.
Az elősütés után a combokat megfordítjuk és köré szórjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket. Ha nem sült ki a húsokból elég zsír (kb 1 cm magasan kell a tepsiben álljon), akkor adjunk még hozzá keveset és öntsünk alá kb 0,5 dl vizet. Alufóliával fedjük le a tepsit.
A sütő hőfokát vegyük vissza 190 fokra és toljuk be a sütőbe a tepsit. Süssük addig, amíg a combok teljesen puhák nem lesznek. Ez függ a combok nagyságától.
Amikor a húsok megpuhultak, akkor vegyük le a tepsiről az alufóliát és süssük a húsokat szép pirosra.
Tálaljuk a combokat (almás)krokettel, párolt (lila)káposztával és dióval, mézzel, mazsolával töltött és sütött almával.