Egyszerű sült libacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • libacomb
  • só, bors
  • (liba)zsír
  • 8-10 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A sütőt 220 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

A libacombokat alaposan megtisztítjuk, a bőrében maradt kotúkat kiszedjük és jól megmossuk, majd lecsepegtetjük.

A tepsit kizsírozzuk. A combok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd bőrével lefelé beletesszük a tepsibe. Betoljuk a sütőbe és kb 25-30 percig sütjük. Fontos az elősütés, hogy megfelelő mennyiségű zsír süljün ki a húsokból és kissé megpiruljon.

Az elősütés után a combokat megfordítjuk és köré szórjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket. Ha nem sült ki a húsokból elég zsír (kb 1 cm magasan kell a tepsiben álljon), akkor adjunk még hozzá keveset és öntsünk alá kb 0,5 dl vizet. Alufóliával fedjük le a tepsit.

A sütő hőfokát vegyük vissza 190 fokra és toljuk be a sütőbe a tepsit. Süssük addig, amíg a combok teljesen puhák nem lesznek. Ez függ a combok nagyságától.

Amikor a húsok megpuhultak, akkor vegyük le a tepsiről az alufóliát és süssük a húsokat szép pirosra.

Tálaljuk a combokat (almás)krokettel, párolt (lila)káposztával és dióval, mézzel, mazsolával töltött és sütött almával.