Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-savanyú csirkemell recept

Édes-savanyú csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 1 fél szál póréhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 darabolt ananászkonzerv
    • 3 ek ketchup
    • 2 ek fehérbor ecet
    • 2 ek worchester szósz
    • 2 ek szójaszósz
    • 3 ek méz
    • 1 ek keményítő
    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

    A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.

    Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

    Rizs körettel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá