Édes-savanyú csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 darabolt ananászkonzerv
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 ek worchester szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 1 ek keményítő
  • olaj

Elkészítése:

A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.

Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!