Édes-fűszeres csirkecombok fügével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg filézett csirke felsőcomb
- 10 db friss füge
- 60 ml balzsamecet
- 2 ek méz
- 1 ek olívaolaj
- 12 gerezd fokhagyma (6 db pucolva, 6 db héjastól)
- 2 fej lilahagyma
- pár ág friss kakukkfű
- só
- bors
Elkészítése:
A fügéket megmossuk, tetejüket levágjuk, majd elfelezzük.
A balzsamecetet elkeverjük a mézzel, 1 ek sóval, 1 ek borssal és 1 ek kakukkfű levéllel, majd alaposan átforgatjuk benne a csirkecombokat.
Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, majd szépen elrendezzük bennne a húst az elnegyedelt lilahagymával, a fokhagymákkal, az elfelezett fügékkel és a friss kakukkfű ágakkal, majd egy kiskanálnyi mézzel meglocsoljuk.
Alufóliával lefedjük, majd előmelegitett sütőben 180 °C-on kb 30 perc alatt puhára sütjük, ezután alufólia nélkül addig sütjük tovább, amíg a combok szép aranyszínűre sülnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »