Édes-fűszeres csirkecombok fügével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg filézett csirke felsőcomb
- 10 db friss füge
- 60 ml balzsamecet
- 2 ek méz
- 1 ek olívaolaj
- 12 gerezd fokhagyma (6 db pucolva, 6 db héjastól)
- 2 fej lilahagyma
- pár ág friss kakukkfű
- só
- bors
Elkészítése:
A fügéket megmossuk, tetejüket levágjuk, majd elfelezzük.
A balzsamecetet elkeverjük a mézzel, 1 ek sóval, 1 ek borssal és 1 ek kakukkfű levéllel, majd alaposan átforgatjuk benne a csirkecombokat.
Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, majd szépen elrendezzük bennne a húst az elnegyedelt lilahagymával, a fokhagymákkal, az elfelezett fügékkel és a friss kakukkfű ágakkal, majd egy kiskanálnyi mézzel meglocsoljuk.
Alufóliával lefedjük, majd előmelegitett sütőben 180 °C-on kb 30 perc alatt puhára sütjük, ezután alufólia nélkül addig sütjük tovább, amíg a combok szép aranyszínűre sülnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »