Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-fűszeres csirkecombok fügével recept

Édes-fűszeres csirkecombok fügével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg filézett csirke felsőcomb
    • 10 db friss füge
    • 60 ml balzsamecet
    • 2 ek méz
    • 1 ek olívaolaj
    • 12 gerezd fokhagyma (6 db pucolva, 6 db héjastól)
    • 2 fej lilahagyma
    • pár ág friss kakukkfű
    • bors

    Elkészítése:

    A fügéket megmossuk, tetejüket levágjuk, majd elfelezzük.

    A balzsamecetet elkeverjük a mézzel, 1 ek sóval, 1 ek borssal és 1 ek kakukkfű levéllel, majd alaposan átforgatjuk benne a csirkecombokat.

    Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, majd szépen elrendezzük bennne a húst az elnegyedelt lilahagymával, a fokhagymákkal, az elfelezett fügékkel és a friss kakukkfű ágakkal, majd egy kiskanálnyi mézzel meglocsoljuk.

    Alufóliával lefedjük, majd előmelegitett sütőben 180 °C-on kb 30 perc alatt puhára sütjük, ezután alufólia nélkül addig sütjük tovább, amíg a combok szép aranyszínűre sülnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá