Édes-fűszeres csirkecombok fügével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett csirke felsőcomb
  • 10 db friss füge
  • 60 ml balzsamecet
  • 2 ek méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 12 gerezd fokhagyma (6 db pucolva, 6 db héjastól)
  • 2 fej lilahagyma
  • pár ág friss kakukkfű
  • bors

Elkészítése:

A fügéket megmossuk, tetejüket levágjuk, majd elfelezzük.

A balzsamecetet elkeverjük a mézzel, 1 ek sóval, 1 ek borssal és 1 ek kakukkfű levéllel, majd alaposan átforgatjuk benne a csirkecombokat.

Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, majd szépen elrendezzük bennne a húst az elnegyedelt lilahagymával, a fokhagymákkal, az elfelezett fügékkel és a friss kakukkfű ágakkal, majd egy kiskanálnyi mézzel meglocsoljuk.

Alufóliával lefedjük, majd előmelegitett sütőben 180 °C-on kb 30 perc alatt puhára sütjük, ezután alufólia nélkül addig sütjük tovább, amíg a combok szép aranyszínűre sülnek.