Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis-hagymás csirkemáj recept

Cukkinis-hagymás csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 zsenge cukkini
    • 5-6 db csirkemáj
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt színes bors
    • majoránna (ízlés szerint)
    • 1 ek olívaolaj
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.

    Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.

    Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

    Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz).

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá