Cukkinis-hagymás csirkemáj recept

Hozzávalók:
- 2 zsenge cukkini
- 5-6 db csirkemáj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt színes bors
- majoránna (ízlés szerint)
- 1 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.
Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.
Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.
Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz).
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »