Csőben sült pulykatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4-5 személyre:
- 500 g pulykamell filé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 100 ml tejszín
- 300 g sajt
- 100 g vékonyra szeletelt bacon
- só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors és fokhagymapor
Tálaláshoz:
- tejszínes burgonyapüré
- savanyúság
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk majd hosszanti irányban, vékonyabb csíkokra felvágjuk.
A sajtot lereszeljük. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymaport és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Villával elkeverjük.
A vékony bacon szeletekkel kibélelünk egy őzgerinc sütőformát úgy, hogy a szalonnaszeletek túl lógjanak rajta.
A pulykacsíkokat megmártjuk a sajtos-tojásos masszában, majd egy sort lerakunk a sajtos húscsíkokból a forma aljába. Megszórjuk a hús tetejét egy kevés reszelt sajttal, majd jöhet egy újabb sor húscsík. A tetejére ismét reszelt sajt kerül, majd a végén ráhajtjuk a töltelékre a kilógó szalonnaszeleteket.
Az elkészült formát betesszük a 180 °C-os sütőbe sülni. Kb 35-40 perc alatt pirosra, ropogósra megsütjük benne a csirketortát.
Amíg sül a csirke, addig elkészítjük a burgonyapürét is.
Mikor a hús megsült, óvatosan kiborítjuk egy tepsire és a baconszalonnát a tetején is ropogósra sütjük kb 5-10 perc alatt.
Tálaláskor felszeleteljük a csirketortát és burgonyapürével forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »