Csőben sült csirkemell zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 250 g fagyasztott karfiol
- 250 g fagyasztott brokkoli
- só
- bors
- reszelt sajt
Besamelhez:
- 80 g margarin vagy vaj
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- 400 ml tej
- só
- fehér bors
- szerencsendió
Elkészítése:
A zöldségeket enyhén sós vízben majdnem puhára pároljuk (a lényeg, hogy ne főzzük szét teljesen), ezután leszűrjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk.
Egy kisebb sütőedény vagy tepsi (20*30 cm kb) aljára rakjuk a csirkemell felét.
A mártáshoz a margarint felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a tejet fokozatosan-folyamatosan kevergetve (csomómentes legyen), a sót, a borsot és szerencsendiót és a tűzre visszatéve besűrítjük.
A tepsiben lévő csirkemellre tesszük a zöldség felét és a mártás felét. Jöhet a hús másik fele, a zöldség másik fele és a maradék mártás.
Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









