Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült csirkemell zöldségekkel recept

Csőben sült csirkemell zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemell
    • 250 g fagyasztott karfiol
    • 250 g fagyasztott brokkoli
    • bors
    • reszelt sajt

    Besamelhez:

    • 80 g margarin vagy vaj
    • 4 púpos evőkanál finomliszt
    • 400 ml tej
    • fehér bors
    • szerencsendió

    Elkészítése:

    A zöldségeket enyhén sós vízben majdnem puhára pároljuk (a lényeg, hogy ne főzzük szét teljesen), ezután leszűrjük.

    A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk.

    Egy kisebb sütőedény vagy tepsi (20*30 cm kb) aljára rakjuk a csirkemell felét.

    A mártáshoz a margarint felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a tejet fokozatosan-folyamatosan kevergetve (csomómentes legyen), a sót, a borsot és szerencsendiót és a tűzre visszatéve besűrítjük.

    A tepsiben lévő csirkemellre tesszük a zöldség felét és a mártás felét. Jöhet a hús másik fele, a zöldség másik fele és a maradék mártás.

    Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá