Csőben sült csirkemell zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 250 g fagyasztott karfiol
  • 250 g fagyasztott brokkoli
  • bors
  • reszelt sajt

Besamelhez:

  • 80 g margarin vagy vaj
  • 4 púpos evőkanál finomliszt
  • 400 ml tej
  • fehér bors
  • szerencsendió

Elkészítése:

A zöldségeket enyhén sós vízben majdnem puhára pároljuk (a lényeg, hogy ne főzzük szét teljesen), ezután leszűrjük.

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk.

Egy kisebb sütőedény vagy tepsi (20*30 cm kb) aljára rakjuk a csirkemell felét.

A mártáshoz a margarint felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a tejet fokozatosan-folyamatosan kevergetve (csomómentes legyen), a sót, a borsot és szerencsendiót és a tűzre visszatéve besűrítjük.

A tepsiben lévő csirkemellre tesszük a zöldség felét és a mártás felét. Jöhet a hús másik fele, a zöldség másik fele és a maradék mártás.

Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz.