Hozzávalók:
Besamelhez:
Elkészítése:
A zöldségeket enyhén sós vízben majdnem puhára pároljuk (a lényeg, hogy ne főzzük szét teljesen), ezután leszűrjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk.
Egy kisebb sütőedény vagy tepsi (20*30 cm kb) aljára rakjuk a csirkemell felét.
A mártáshoz a margarint felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a tejet fokozatosan-folyamatosan kevergetve (csomómentes legyen), a sót, a borsot és szerencsendiót és a tűzre visszatéve besűrítjük.
A tepsiben lévő csirkemellre tesszük a zöldség felét és a mártás felét. Jöhet a hús másik fele, a zöldség másik fele és a maradék mártás.
Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz.