Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkesült gombapaprikással recept

Csirkesült gombapaprikással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 gramm dobozos csiperke gomba
    • 1 ek szárított vargánya gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 ek étolaj
    • 1 mk pirospaprika
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 200 g tejföl
    • 1 ek liszt
    • 70 dkg csirkemell filé
    • szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
    • 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A szárított gombát beáztatjuk, majd többször átmossuk folyó víz alatt.

    A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. 1 dl vizet öntünk rá és beletesszük a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal.

    Puhára főzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

    A csirkemellet megmossuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kb 1 órát hagyjuk állni.

    Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, beletesszük a csirkemellet, öntünk alá kb 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük és 200 fokon készre sütjük.

    A kész húst a paprikással tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá