Csirkesült gombapaprikással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkesült gombapaprikással

Hozzávalók:

  • 400 gramm dobozos csiperke gomba
  • 1 ek szárított vargánya gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ek étolaj
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 200 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • 70 dkg csirkemell filé
  • szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
  • 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A szárított gombát beáztatjuk, majd többször átmossuk folyó víz alatt.

A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. 1 dl vizet öntünk rá és beletesszük a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal.

Puhára főzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

A csirkemellet megmossuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kb 1 órát hagyjuk állni.

Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, beletesszük a csirkemellet, öntünk alá kb 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük és 200 fokon készre sütjük.

A kész húst a paprikással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!