Csirkés rétes kuszkusszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 darab réteslap
- 50 dkg csirkemell filé
- 12 dkg kuszkusz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 marék szeletelt gomba
- olaj
- kurkuma, só, bors
- reszelt sajt
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A kuszkuszt egy edénye vagy nagyobb tényérba mérjük és hozzáadunk 1 kiskanál sót és fél kiskanál kurkumát, majd felöntjük dupla mennyiségű (240 g) forró vízzel és elkeverjük. Lefedjük és felhasználásig félretesszük.
A csirkemellet kockázzuk fel, majd kevés olajon süssük fehéredésig és közben sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
A megtisztított és aprított hagymát olajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk a fokhagymát, a gombát és fél kiskanál kurkumát, majd lepirítjuk az egészet.
A gombához adjuk a húst és a kuszkuszt, majd az egészet elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Egy rételapot magunk elé teszünk és megkenjük vékonyan olajjal, majd rátesszük a másik lapot és ezt is megkenjük kevés olajjal. A rétestészta közepén egy csíkban aloszlatjuk a töltelék negyedét és megszórjuk sajttal. A két rövidebb oldalát a tésztának ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük.
A kész tekercseket a tepsire sorakoztatjuk, majd olajjal lekenjük. Szeletelt mandulával megszórhatjuk.
A forró sütőben kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »