Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés baconös alagút recept

Csirkés baconös alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemellfilé
    • kb. 20 dkg szeletelt bacon szalonna
    • kb. 1 – 1,5 dl tejföl
    • 2-3 ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld, vagy 2 ek szárított
    • kb. 20 dkg reszelt trappista sajt
    • só-, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, a szeleteknél legyen egy kis átfedés, és a széletek felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint.

    A tojásokat villával összekeverjük, picit megsózzuk, majd belekeverjük a tejfölt, a lisztet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a húskockákat is hozzáadjuk.

    A maradék reszelt sajtot kétfelé elosztjuk. Az egyik felét a baconnel kibélelt formába tesszük. Erre kanalazzuk a hústölteléket, majd a maradék sajt következik szépen elosztva a tetején.

    Végül a kilógott baconszeleteket is ráhajtogatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, az őzgerinc formát egy nagyobb tepsibe helyezzük, és kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük.

    Ezután a tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a rudat óvatosan ráfordítjuk a formából, hogy a másik fele is pirosra süljön.

    Visszahelyezzük a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Picit várunk vele, hogy szépen szeletelhető legyen. Burgonyapürével és házi vegyes savanyúsággal tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá