Csirkepaprikás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirke alsó és felsőcomb vegyesen
- 1 sárga vagy zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk pirospaprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
Elkészítése:
Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a reszelt fokhagymát és szórjuk meg pirospaprikával.
1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és paprikakrémmel.
A darabolt paprikát, paradicsomot is adjuk hozzá, majd morzsoljuk bele a leveskockát és fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges, akkor időnként öntsünk alá vizet.
A tejfölt és a tejszínt keverjük el a liszttel és habarjuk be a pörköltet.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Nálam most nokedli készült hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.