Csirkepaprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirke alsó és felsőcomb vegyesen
- 1 sárga vagy zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk pirospaprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
Elkészítése:
Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a reszelt fokhagymát és szórjuk meg pirospaprikával.
1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és paprikakrémmel.
A darabolt paprikát, paradicsomot is adjuk hozzá, majd morzsoljuk bele a leveskockát és fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges, akkor időnként öntsünk alá vizet.
A tejfölt és a tejszínt keverjük el a liszttel és habarjuk be a pörköltet.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Nálam most nokedli készült hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









