Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás recept

Csirkepaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirke alsó és felsőcomb vegyesen
    • 1 sárga vagy zöld paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk pirospaprika
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 tyúkhúsleves kocka
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a reszelt fokhagymát és szórjuk meg pirospaprikával.
    1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és paprikakrémmel.

    A darabolt paprikát, paradicsomot is adjuk hozzá, majd morzsoljuk bele a leveskockát és fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges, akkor időnként öntsünk alá vizet.

    A tejfölt és a tejszínt keverjük el a liszttel és habarjuk be a pörköltet.

    Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Nálam most nokedli készült hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá