Csirkepaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke alsó és felsőcomb vegyesen
  • 1 sárga vagy zöld paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a reszelt fokhagymát és szórjuk meg pirospaprikával.
1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és paprikakrémmel.

A darabolt paprikát, paradicsomot is adjuk hozzá, majd morzsoljuk bele a leveskockát és fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges, akkor időnként öntsünk alá vizet.

A tejfölt és a tejszínt keverjük el a liszttel és habarjuk be a pörköltet.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Nálam most nokedli készült hozzá.