Csirkemell sonkás sajtmártással recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1.5 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- 20 dkg sonka
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek zsemlemorzsa
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük,öntünk alá 0,5 dl vizet fóliával letakarva sütjük.
4 ek olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát,hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a sajt felét belereszeljük és kicsit megpirítjuk.
Felengedjük tejszínnel és a tejföllel, borsozzuk és kevergetve kiforraljuk.
Sajtmasszát a húsra kanalazzuk, reszelt sajttal megszórjuk kevés zsemlemorzsával és vajdarabokkal és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul rajt.
A csirkemell sonkás sajtmártással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »