Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell pongyolában recept

Csirkemell pongyolában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg kockára vágott csirkemell filé
    • 20 dkg reszelt burgonya
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 12 dkg reszelt sárgarépa
    • 15 dkg reszelt cukkini héjastól
    • 2 dl tejföl
    • 1-1,5 dl natúr joghurt
    • 15 dkg bacon szalonna
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-5 dkg vaj
    • ízlés szerint petrezselyemzöld
    • bors
    • lestyán

    Elkészítése:

    Minden zöldséget nagy lyukú reszelőn reszelünk.

    Vajon előpirítjuk a csirkemell darabokat, sózzuk, borsozzuk.

    Egy normál méretű (14*31 cm) gerincformát sütőpapírral kibélelünk, baconnel sorban kirakjuk, hogy két oldalt lógjon ki.

    A tejfölt, joghurtot összekeverjük a felvert tojásokkal, 10 dkg sajttal és a zöldfűszerekkel.

    Elkezdjük a rétegezést. A a szalonnára a kinyomkodott, sózott, reszelt burgonyát tesszük, melyet tejfölös a öntettel meglocsolunk, erre jön a sárgarépa, szintén öntet, erre kerülnek az elősütött csirkemell darabok, öntet, sózott kinyomkodott reszelt cukkini, végül a tejfölös öntettel zárjuk.

    Két oldalt a bacont ráhajtjuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük. Ezt követően a formából egy sütőlemezre borítjuk és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a szalonna rápirul, majd a félretett sajttal tetejét megszórjuk

    Nagyon mutatós és finom. Ízlés szerinti körettel kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá