Csirkemell pongyolában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg kockára vágott csirkemell filé
  • 20 dkg reszelt burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 12 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg reszelt cukkini héjastól
  • 2 dl tejföl
  • 1-1,5 dl natúr joghurt
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 2 egész tojás
  • 3-5 dkg vaj
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • bors
  • lestyán

Elkészítése:

Minden zöldséget nagy lyukú reszelőn reszelünk.

Vajon előpirítjuk a csirkemell darabokat, sózzuk, borsozzuk.

Egy normál méretű (14*31 cm) gerincformát sütőpapírral kibélelünk, baconnel sorban kirakjuk, hogy két oldalt lógjon ki.

A tejfölt, joghurtot összekeverjük a felvert tojásokkal, 10 dkg sajttal és a zöldfűszerekkel.

Elkezdjük a rétegezést. A a szalonnára a kinyomkodott, sózott, reszelt burgonyát tesszük, melyet tejfölös a öntettel meglocsolunk, erre jön a sárgarépa, szintén öntet, erre kerülnek az elősütött csirkemell darabok, öntet, sózott kinyomkodott reszelt cukkini, végül a tejfölös öntettel zárjuk.

Két oldalt a bacont ráhajtjuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük. Ezt követően a formából egy sütőlemezre borítjuk és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a szalonna rápirul, majd a félretett sajttal tetejét megszórjuk

Nagyon mutatós és finom. Ízlés szerinti körettel kínáljuk!