Csirkemájjal töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg felszeletelt pulykamell
- 25 dkg csirkemáj
- 1 csomag szeletelt bacon
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, majoránna
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
A grillezett-savanyított spárgához:
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál mustármag
- 1 csomag zöldspárga
Elkészítése:
A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni.
2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon segítségével feltekerjük.
A többi húst is így készítjük el.
A tekercseket egy tepsibe tesszük. A kimaradt csirkemájat is baconbe tekerjük és a tekercsek mellé tesszük, majd alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül szép pirosra és ropogósra sütjük.
Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a savanyított spárgát.
A spárgát megtisztítjuk majd egy olajjal kikent grill serpenyőben minden oldalát megsütjük.
Egy edénybe belerakjuk a cukrot, a sót, a mustármagot, az ecetet és 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a levet felfőzzük. Ebbe a lébe belerakjuk a meggrillezett spárgát és blansírozzuk, majd kivesszük és jeges vízbe tesszük, hogy ne főljön tovább. Ha kihűlt főzőlé berakjuk a spárgákat savanyodni.
Én szoktam télire elrakni kis üvegekbe csipet tartósítóval így télen is van spárgám.
A megtisztított batátát felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olívaolajon a lila hagymával puhára páróljuk. Közben sózzuk és borsozzuk.
A töltött pulykamelleket felszeleteljük vastagabb szeletekre és együtt tálaljuk a batátával és a spárgával.
Tipp:
Én májat lisztbe forgatva elősütöm, mert így más lesz a textúrája és az íze is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »