Csirkemájjal töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg felszeletelt pulykamell
- 25 dkg csirkemáj
- 1 csomag szeletelt bacon
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, majoránna
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
A grillezett-savanyított spárgához:
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál mustármag
- 1 csomag zöldspárga
Elkészítése:
A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni.
2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon segítségével feltekerjük.
A többi húst is így készítjük el.
A tekercseket egy tepsibe tesszük. A kimaradt csirkemájat is baconbe tekerjük és a tekercsek mellé tesszük, majd alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül szép pirosra és ropogósra sütjük.
Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a savanyított spárgát.
A spárgát megtisztítjuk majd egy olajjal kikent grill serpenyőben minden oldalát megsütjük.
Egy edénybe belerakjuk a cukrot, a sót, a mustármagot, az ecetet és 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a levet felfőzzük. Ebbe a lébe belerakjuk a meggrillezett spárgát és blansírozzuk, majd kivesszük és jeges vízbe tesszük, hogy ne főljön tovább. Ha kihűlt főzőlé berakjuk a spárgákat savanyodni.
Én szoktam télire elrakni kis üvegekbe csipet tartósítóval így télen is van spárgám.
A megtisztított batátát felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olívaolajon a lila hagymával puhára páróljuk. Közben sózzuk és borsozzuk.
A töltött pulykamelleket felszeleteljük vastagabb szeletekre és együtt tálaljuk a batátával és a spárgával.
Tipp:
Én májat lisztbe forgatva elősütöm, mert így más lesz a textúrája és az íze is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »