Csirkemájjal töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg felszeletelt pulykamell
- 25 dkg csirkemáj
- 1 csomag szeletelt bacon
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, majoránna
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
A grillezett-savanyított spárgához:
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál mustármag
- 1 csomag zöldspárga
Elkészítése:
A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni.
2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon segítségével feltekerjük.
A többi húst is így készítjük el.
A tekercseket egy tepsibe tesszük. A kimaradt csirkemájat is baconbe tekerjük és a tekercsek mellé tesszük, majd alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül szép pirosra és ropogósra sütjük.
Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a savanyított spárgát.
A spárgát megtisztítjuk majd egy olajjal kikent grill serpenyőben minden oldalát megsütjük.
Egy edénybe belerakjuk a cukrot, a sót, a mustármagot, az ecetet és 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a levet felfőzzük. Ebbe a lébe belerakjuk a meggrillezett spárgát és blansírozzuk, majd kivesszük és jeges vízbe tesszük, hogy ne főljön tovább. Ha kihűlt főzőlé berakjuk a spárgákat savanyodni.
Én szoktam télire elrakni kis üvegekbe csipet tartósítóval így télen is van spárgám.
A megtisztított batátát felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olívaolajon a lila hagymával puhára páróljuk. Közben sózzuk és borsozzuk.
A töltött pulykamelleket felszeleteljük vastagabb szeletekre és együtt tálaljuk a batátával és a spárgával.
Tipp:
Én májat lisztbe forgatva elősütöm, mert így más lesz a textúrája és az íze is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









