Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájjal töltött pulykamell recept

Csirkemájjal töltött pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg felszeletelt pulykamell
    • 25 dkg csirkemáj
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • 1 fej lilahagyma
    • só, bors, majoránna
    • 6 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál finomliszt

    A grillezett-savanyított spárgához:

    • 1 evőkanál 10 %-os ecet
    • 1 kávéskanál só
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 teáskanál mustármag
    • 1 csomag zöldspárga

    Elkészítése:

    A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.

    A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni.

    2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon segítségével feltekerjük.

    A többi húst is így készítjük el.

    A tekercseket egy tepsibe tesszük. A kimaradt csirkemájat is baconbe tekerjük és a tekercsek mellé tesszük, majd alufóliával lefedjük.

    180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül szép pirosra és ropogósra sütjük.

    Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a savanyított spárgát.

    A spárgát megtisztítjuk majd egy olajjal kikent grill serpenyőben minden oldalát megsütjük.

    Egy edénybe belerakjuk a cukrot, a sót, a mustármagot, az ecetet és 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a levet felfőzzük. Ebbe a lébe belerakjuk a meggrillezett spárgát és blansírozzuk, majd kivesszük és jeges vízbe tesszük, hogy ne főljön tovább. Ha kihűlt főzőlé berakjuk a spárgákat savanyodni.

    Én szoktam télire elrakni kis üvegekbe csipet tartósítóval így télen is van spárgám.

    A megtisztított batátát felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olívaolajon a lila hagymával puhára páróljuk. Közben sózzuk és borsozzuk.

    A töltött pulykamelleket felszeleteljük vastagabb szeletekre és együtt tálaljuk a batátával és a spárgával.

    Tipp:

    Én májat lisztbe forgatva elősütöm, mert így más lesz a textúrája és az íze is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá