Hozzávalók:
A grillezett-savanyított spárgához:
Elkészítése:
A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni.
2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon segítségével feltekerjük.
A többi húst is így készítjük el.
A tekercseket egy tepsibe tesszük. A kimaradt csirkemájat is baconbe tekerjük és a tekercsek mellé tesszük, majd alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül szép pirosra és ropogósra sütjük.
Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a savanyított spárgát.
A spárgát megtisztítjuk majd egy olajjal kikent grill serpenyőben minden oldalát megsütjük.
Egy edénybe belerakjuk a cukrot, a sót, a mustármagot, az ecetet és 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a levet felfőzzük. Ebbe a lébe belerakjuk a meggrillezett spárgát és blansírozzuk, majd kivesszük és jeges vízbe tesszük, hogy ne főljön tovább. Ha kihűlt főzőlé berakjuk a spárgákat savanyodni.
Én szoktam télire elrakni kis üvegekbe csipet tartósítóval így télen is van spárgám.
A megtisztított batátát felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olívaolajon a lila hagymával puhára páróljuk. Közben sózzuk és borsozzuk.
A töltött pulykamelleket felszeleteljük vastagabb szeletekre és együtt tálaljuk a batátával és a spárgával.
Én májat lisztbe forgatva elősütöm, mert így más lesz a textúrája és az íze is.