Csirkemájjal töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg felszeletelt pulykamell
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors, majoránna
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt

A grillezett-savanyított spárgához:

  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál mustármag
  • 1 csomag zöldspárga

Elkészítése:

A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.

A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni.

2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon segítségével feltekerjük.

A többi húst is így készítjük el.

A tekercseket egy tepsibe tesszük. A kimaradt csirkemájat is baconbe tekerjük és a tekercsek mellé tesszük, majd alufóliával lefedjük.

180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül szép pirosra és ropogósra sütjük.

Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a savanyított spárgát.

A spárgát megtisztítjuk majd egy olajjal kikent grill serpenyőben minden oldalát megsütjük.

Egy edénybe belerakjuk a cukrot, a sót, a mustármagot, az ecetet és 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a levet felfőzzük. Ebbe a lébe belerakjuk a meggrillezett spárgát és blansírozzuk, majd kivesszük és jeges vízbe tesszük, hogy ne főljön tovább. Ha kihűlt főzőlé berakjuk a spárgákat savanyodni.

Én szoktam télire elrakni kis üvegekbe csipet tartósítóval így télen is van spárgám.

A megtisztított batátát felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olívaolajon a lila hagymával puhára páróljuk. Közben sózzuk és borsozzuk.

A töltött pulykamelleket felszeleteljük vastagabb szeletekre és együtt tálaljuk a batátával és a spárgával.

Tipp:

Én májat lisztbe forgatva elősütöm, mert így más lesz a textúrája és az íze is.