Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas, tojásos őzgerinc recept

Csirkemájas, tojásos őzgerinc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg szív nélküli csirkemáj
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 ek étolaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A szalonnát és a hagymát felaprítjuk.

    Az étolajon a hagymát és a szalonnát üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és borssal fűszerezzük.
    fedő alatt puhára sütjük.

    Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és az ételízesítőt, majd kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt felszeljük a májat.

    A keményre főzött tojásokat apróbbra vágjuk, majd a petrezselyemzöldet is és a májhoz keverjük.

    Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, étolajjal kikenjük és a tojásos-májas keveréket beleöntjük.

    A nyers tojásokat a liszttel felverjük, egy kicsit megsózzuk és a májra öntjük.

    A fólia lelógó széleit ráhajtjuk és 170 fokra melegített sütőben 25-30 alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá