Csirkemájas, tojásos őzgerinc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemájas, tojásos őzgerinc

Hozzávalók:

  • 50 dkg szív nélküli csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 5 főtt tojás
  • 5 nyers tojás
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

A szalonnát és a hagymát felaprítjuk.

Az étolajon a hagymát és a szalonnát üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és borssal fűszerezzük.
fedő alatt puhára sütjük.

Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és az ételízesítőt, majd kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt felszeljük a májat.

A keményre főzött tojásokat apróbbra vágjuk, majd a petrezselyemzöldet is és a májhoz keverjük.

Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, étolajjal kikenjük és a tojásos-májas keveréket beleöntjük.

A nyers tojásokat a liszttel felverjük, egy kicsit megsózzuk és a májra öntjük.

A fólia lelógó széleit ráhajtjuk és 170 fokra melegített sütőben 25-30 alatt megsütjük.