Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept

Csirkekuglóf aszalt áfonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
    • 10 dkg sajt
    • 20 dkg bacon
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomó újhagyma
    • 20 dkg aszalt áfonya
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 tk grill fűszerkeverék
    • 2 tk piri-piri fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.

    A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.

    A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.

    A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.

    Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.

    Tipp:

    Ha nincs kuglófformánk, készíthetjük tortaformában is!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá