Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.
A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.
A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.
Tipp:
Ha nincs kuglófformánk, készíthetjük tortaformában is!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.