Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok savanyú mártással recept

Csirkefalatok savanyú mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek finomliszt
    • 4 ek étolaj
    • 3 dl tejföl
    • fél citrom leve
    • 2 ek almaecet (6 %-os)
    • 2 kk őrölt babérlevél
    • 2 ek fekete trombitagomba por
    • 2 ek cukor
    • 1 ek mustár
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és diónyi darabokra vágjuk.

    Serpenyőben 2 ek olajat forrósítunk, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt babérral és a gombaporral. Elkeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk.

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

    Egy másik edényben megpirítjuk a cukrot, ha barna, meglocsoljuk a maradék olajjal, rádobjuk a hagymákat és megdinszteljük. Meghintjük liszttel, picit pirítjuk, és felöntjük vízzel. Ha a húson maradt lé, azt is hozzáöntjük.

    Botmixer segítségével simára keverjük. Megsózzuk, ízesítjük citromlével, ecettel és mustárral.

    Jól kiforraljuk, ha nagyon besűrűsödne, vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a húst, végül belekeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.

    Zsemlegombóc, krumplikrokett, vagy kifőtt tészta illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá