Hozzávalók:
Elkészítése:
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és diónyi darabokra vágjuk.
Serpenyőben 2 ek olajat forrósítunk, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt babérral és a gombaporral. Elkeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
Egy másik edényben megpirítjuk a cukrot, ha barna, meglocsoljuk a maradék olajjal, rádobjuk a hagymákat és megdinszteljük. Meghintjük liszttel, picit pirítjuk, és felöntjük vízzel. Ha a húson maradt lé, azt is hozzáöntjük.
Botmixer segítségével simára keverjük. Megsózzuk, ízesítjük citromlével, ecettel és mustárral.
Jól kiforraljuk, ha nagyon besűrűsödne, vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a húst, végül belekeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
Zsemlegombóc, krumplikrokett, vagy kifőtt tészta illik hozzá.