Csirkefalatok savanyú mártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek finomliszt
  • 4 ek étolaj
  • 3 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 2 ek almaecet (6 %-os)
  • 2 kk őrölt babérlevél
  • 2 ek fekete trombitagomba por
  • 2 ek cukor
  • 1 ek mustár
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és diónyi darabokra vágjuk.

Serpenyőben 2 ek olajat forrósítunk, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt babérral és a gombaporral. Elkeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

Egy másik edényben megpirítjuk a cukrot, ha barna, meglocsoljuk a maradék olajjal, rádobjuk a hagymákat és megdinszteljük. Meghintjük liszttel, picit pirítjuk, és felöntjük vízzel. Ha a húson maradt lé, azt is hozzáöntjük.

Botmixer segítségével simára keverjük. Megsózzuk, ízesítjük citromlével, ecettel és mustárral.

Jól kiforraljuk, ha nagyon besűrűsödne, vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a húst, végül belekeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.

Zsemlegombóc, krumplikrokett, vagy kifőtt tészta illik hozzá.