Csirkecombos-kolbászos savanyú káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 6 debreceni
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 3 dl sűrített paradicsom
- 0,5 l víz
- só
- őrölt bors
- majoránna
- kakukkfű
- 2-3 db babérlevél
- 4-5 szem borókabogyó
Elkészítése:
A combokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk egy kicsit állni hogy az ízek jól átjárják.
A savanyú káposzta levét nyomkodjuk ki, majd terítsük bele egy nagyobb tepsi aljába. Tegyük rá a babérlevelet és szórjuk rá a borókabogyót (én kicsit összevágtam a káposztát, hogy ne legyenek túl hosszúak a káposztaszálak).
A füstölt kolbászt karikázzuk fel, majd szórjuk rá a káposzta tetejére.
Ezután helyezzük rá egymásmellé az előzőleg befűszerezett csirkecombot, majd tegyük mellé a debrecenit is (a debrecenit több helyen szurkáljuk meg egy villával).
A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel, majd öntsük fel vele a húsos-káposztát. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 2 óra alatt készre. Ezután vegyük ki a sütőből és hagyjuk lefedve tálalásig (én légkeverésnél 150 fokon, 2 óráig pároltam).
Tálalás előtt tegyünk a tányérra pár kanál káposztát, majd helyezzük rá a csirkecombot, a debrecenit és pár karika füstölt kolbászt, majd úgy kínáljuk.