Csirkecomb paradicsomos csicseriborsóval recept

Hozzávalók:
- 4 alsó csirkecomb
- 8 szelet bacon
- 1 csicseriborsó (konzerv)
- 1 doboz egész paradicsom (konzerv)
- 1 csokor újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- zsálya (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 db babérlevél
- só (ízlés szerint)
- 1 kk cukor
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 dl víz
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A csicseriborsót tegyük egy szűrűbe és alaposan csepegtessük le (én hideg vízzel is leöblítettem, majd hagytam lecsepegni.)
A combokat sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az újhagymát, kicsit fonnyasszuk meg, majd préseljük hozzá a fokhagymát, öntsük hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót.
Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, adjuk hozzá a zöldfűszereket, öntsük fel a vízzel, majd keverjük össze és melegítsük forráspontig.
Egy tepsibe (vagy sütőtálba) öntsük át a paradicsomos csicseriborsót, majd helyezzük rá a baconbe tekert csirkecombokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 45 perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp:
Tálalás előtt tegyünk pár kanál paradicsomos csicseriborsót a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkecombot és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »