Csirkecomb paradicsomos csicseriborsóval recept

Hozzávalók:
- 4 alsó csirkecomb
- 8 szelet bacon
- 1 csicseriborsó (konzerv)
- 1 doboz egész paradicsom (konzerv)
- 1 csokor újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- zsálya (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 db babérlevél
- só (ízlés szerint)
- 1 kk cukor
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 dl víz
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A csicseriborsót tegyük egy szűrűbe és alaposan csepegtessük le (én hideg vízzel is leöblítettem, majd hagytam lecsepegni.)
A combokat sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az újhagymát, kicsit fonnyasszuk meg, majd préseljük hozzá a fokhagymát, öntsük hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót.
Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, adjuk hozzá a zöldfűszereket, öntsük fel a vízzel, majd keverjük össze és melegítsük forráspontig.
Egy tepsibe (vagy sütőtálba) öntsük át a paradicsomos csicseriborsót, majd helyezzük rá a baconbe tekert csirkecombokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 45 perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp:
Tálalás előtt tegyünk pár kanál paradicsomos csicseriborsót a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkecombot és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »