Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös csirkepaprikás recept

Tejfölös csirkepaprikás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 1,5 kg csirkehús (nálunk most alsó és frlsőcomb vegyesen. Aki nem szereti, nyugodtan lehúzhatja a bőrét. )
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 3 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • 1 csapott evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál finomliszt
    • kevés zsiradék

    Elkészítése:

    Kevés zsiradékon elkezdjük a feldarabolt szalonna zsírját kisütni, majd a pörcöt kiszedjük.

    A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kicsit dinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

    Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

    Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, ami a húsokat 3/4-ig ellepi.

    Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt és kevés levet, majd csomómentesre keverjük.

    Összeforraljuk és visszatesszük bele a húst.

    Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá