Tejfölös csirkepaprikás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 1,5 kg csirkehús (nálunk most alsó és frlsőcomb vegyesen. Aki nem szereti, nyugodtan lehúzhatja a bőrét. )
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- kevés zsiradék
Elkészítése:
Kevés zsiradékon elkezdjük a feldarabolt szalonna zsírját kisütni, majd a pörcöt kiszedjük.
A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kicsit dinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, ami a húsokat 3/4-ig ellepi.
Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt és kevés levet, majd csomómentesre keverjük.
Összeforraljuk és visszatesszük bele a húst.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »