Hozzávalók:
Elkészítése:
Kevés zsiradékon elkezdjük a feldarabolt szalonna zsírját kisütni, majd a pörcöt kiszedjük.
A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kicsit dinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, ami a húsokat 3/4-ig ellepi.
Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt és kevés levet, majd csomómentesre keverjük.
Összeforraljuk és visszatesszük bele a húst.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!