Tejfölös csirkepaprikás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg csirkehús (nálunk most alsó és frlsőcomb vegyesen. Aki nem szereti, nyugodtan lehúzhatja a bőrét. )
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

Kevés zsiradékon elkezdjük a feldarabolt szalonna zsírját kisütni, majd a pörcöt kiszedjük.

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kicsit dinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, ami a húsokat 3/4-ig ellepi.

Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt és kevés levet, majd csomómentesre keverjük.

Összeforraljuk és visszatesszük bele a húst.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!