Szójaszósszal-mézzel sült csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- só
- őrölt bors
- majoránna
- csirke fűszerkeverék
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 kiskanál pirosarany
Elkészítése:
A combokat megmosom, szárazra törlöm, majd kicsit sózom, borsozom, fűszerkeverékkel megszórom és egy órán át hagyom, hogy a fűszerek átjárják.
Az idő leteltével a húsokat sütőedénybe teszem, egy kevéske vizet öntök alájuk és kb 45 perc alatt, 190-200 fokon, letakarva megsütöm.
Mielőtt teljesen megsülnének a húsok, a fóliát leveszem a tepsiről és a következő keverékkel lekenem: a mézet, pirosaranyat, majoránnát és a szójaszószt összekeverem.
Miután lekentem a húsokat, kb 10 perc alatt szép pirosra, készre sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.