Mézes-szójaszószos csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g csirke felsőcomb (vagy alsó, esetleg szárny, ki melyik részét szereti)
- 2 ek vaj
- 1 ek olaj
- só, bors ízlés szerint
- 4 közepes burgonya hámozva és nagyobb darabokra vágva
- 3 közepes sárgarépa hámozva és nagyobb darabokra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma aprítva
- 120 ml szójaszósz
- 120 ml méz
- 60 ml ketchup
- 250 ml csirke alaplé
Elkészítése:
A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, majd felmelegítjük. A sózott és borsozott húsokat először bőrükkel lefelé, majd a másik oldalon is jól megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradlkon megpirítjuk a burgonyát és a répát, majd ezeket is kivesszük.
Ha elfogyott a zsiradék a serpenyőből, akkor öntünk bele kevés olajat és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Mikor félig megpuhult, akkor a fokhagymát is hozzáadjuk és azzal tovább pirítjuk.
Közben az alaplevet összekeverjük a szójaszósszal, ketchuppal és a kissé felmelegített mézzel és az egészet elkeverjük.
Az ízesített alaplével felöntjük a hagymákat. Miután felforrt hozzáadjuk a zöldségeket, a húsokat is visszatesszük, majd többször átkeverve készre főzzük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyen leéghet!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »