Mézes-szójaszószos csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g csirke felsőcomb (vagy alsó, esetleg szárny, ki melyik részét szereti)
- 2 ek vaj
- 1 ek olaj
- só, bors ízlés szerint
- 4 közepes burgonya hámozva és nagyobb darabokra vágva
- 3 közepes sárgarépa hámozva és nagyobb darabokra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma aprítva
- 120 ml szójaszósz
- 120 ml méz
- 60 ml ketchup
- 250 ml csirke alaplé
Elkészítése:
A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, majd felmelegítjük. A sózott és borsozott húsokat először bőrükkel lefelé, majd a másik oldalon is jól megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradlkon megpirítjuk a burgonyát és a répát, majd ezeket is kivesszük.
Ha elfogyott a zsiradék a serpenyőből, akkor öntünk bele kevés olajat és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Mikor félig megpuhult, akkor a fokhagymát is hozzáadjuk és azzal tovább pirítjuk.
Közben az alaplevet összekeverjük a szójaszósszal, ketchuppal és a kissé felmelegített mézzel és az egészet elkeverjük.
Az ízesített alaplével felöntjük a hagymákat. Miután felforrt hozzáadjuk a zöldségeket, a húsokat is visszatesszük, majd többször átkeverve készre főzzük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyen leéghet!