Sóágyon sült csirke héjában sült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 konyhakész, egész csirke
- lestyán
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- lestyánlevél (zöld)
- szárított petrezselyem
- két teáskanál olívaolaj
- 1 alma
- két-három karika citrom
- 80-90 dkg durva só a sütéshez
Fóliában sült krumplihoz:
- személyenként két krumpli
Joghurtos öntet hozzávalói:
- 2 evőkanál görög joghurt
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- petrezselyemzöld
- 1 mokkáskanál szárított kapor
- csipet só
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, majd a gerincénél kettőbe vágjuk.
Bedörzsöljük a szárított zöld fűszernövényekkel, majd olívaolajjal is jól bedörzsöljük a csirkét.
Az almát felszeljük, a zöld, friss fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva szemű sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az almaszeleteket és a citromkarikákat, ráfektetjük a csirkét.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütésre, kb 50 percre, miközben egyszer, félidőben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton, ameddig szép színt kap.
Vigyázzunk amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek!
A megmosott krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk és egy tepsibe rakjuk, majd betesszük a sütőbe. A krumplinak elég 40 perc, együtt süthető a csirkével.
Tálalás előtt joghurtos öntetet készíthetünk: a görög joghurthoz keverjük a frissen vágott petrezselyemzöldet, szárított kaprot, néhány csepp citromlevet, egy csipet sót. Ezzel az öntettel kínáljuk a csirkét és a krumplit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »