Sóágyon sült csirke héjában sült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 konyhakész, egész csirke
- lestyán
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- lestyánlevél (zöld)
- szárított petrezselyem
- két teáskanál olívaolaj
- 1 alma
- két-három karika citrom
- 80-90 dkg durva só a sütéshez
Fóliában sült krumplihoz:
- személyenként két krumpli
Joghurtos öntet hozzávalói:
- 2 evőkanál görög joghurt
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- petrezselyemzöld
- 1 mokkáskanál szárított kapor
- csipet só
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, majd a gerincénél kettőbe vágjuk.
Bedörzsöljük a szárított zöld fűszernövényekkel, majd olívaolajjal is jól bedörzsöljük a csirkét.
Az almát felszeljük, a zöld, friss fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva szemű sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az almaszeleteket és a citromkarikákat, ráfektetjük a csirkét.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütésre, kb 50 percre, miközben egyszer, félidőben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton, ameddig szép színt kap.
Vigyázzunk amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek!
A megmosott krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk és egy tepsibe rakjuk, majd betesszük a sütőbe. A krumplinak elég 40 perc, együtt süthető a csirkével.
Tálalás előtt joghurtos öntetet készíthetünk: a görög joghurthoz keverjük a frissen vágott petrezselyemzöldet, szárított kaprot, néhány csepp citromlevet, egy csipet sót. Ezzel az öntettel kínáljuk a csirkét és a krumplit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »