Hozzávalók:
Fóliában sült krumplihoz:
Joghurtos öntet hozzávalói:
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, majd a gerincénél kettőbe vágjuk.
Bedörzsöljük a szárított zöld fűszernövényekkel, majd olívaolajjal is jól bedörzsöljük a csirkét.
Az almát felszeljük, a zöld, friss fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva szemű sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az almaszeleteket és a citromkarikákat, ráfektetjük a csirkét.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütésre, kb 50 percre, miközben egyszer, félidőben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton, ameddig szép színt kap.
Vigyázzunk amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek!
A megmosott krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk és egy tepsibe rakjuk, majd betesszük a sütőbe. A krumplinak elég 40 perc, együtt süthető a csirkével.
Tálalás előtt joghurtos öntetet készíthetünk: a görög joghurthoz keverjük a frissen vágott petrezselyemzöldet, szárított kaprot, néhány csepp citromlevet, egy csipet sót. Ezzel az öntettel kínáljuk a csirkét és a krumplit.