Rántott szezámmagos csirkeszárnyak recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tk szezámmag
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
A szárnyak végeit levágjuk, majd a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd megszórjuk az aprított fokhagymával. Az egészet tejjel felöntjük, és hűtőben egy napig pácoljuk, hogy a szárnyak jól átvegyék az ízeket.
Másnap a szárnyakat hagyományos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához szezámmagot keverünk, így ropogósabb, ízesebb réteget kapnak. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük a szárnyakat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tippek:
- Pácolás: A tejben való pácolás nemcsak ízesíti, hanem szaftosabbá is teszi a szárnyakat, ezért érdemes egy napot hagyni a hűtőben
- Szezámmagos panír: A szezámmag ropogósabbá és különlegesebbé teszi a panírt, érdemes kipróbálni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.