Rántott szezámmagos csirkeszárnyak recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tk szezámmag
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
A szárnyak végeit levágjuk, majd a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd megszórjuk az aprított fokhagymával. Az egészet tejjel felöntjük, és hűtőben egy napig pácoljuk, hogy a szárnyak jól átvegyék az ízeket.
Másnap a szárnyakat hagyományos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához szezámmagot keverünk, így ropogósabb, ízesebb réteget kapnak. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük a szárnyakat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tippek:
- Pácolás: A tejben való pácolás nemcsak ízesíti, hanem szaftosabbá is teszi a szárnyakat, ezért érdemes egy napot hagyni a hűtőben
- Szezámmagos panír: A szezámmag ropogósabbá és különlegesebbé teszi a panírt, érdemes kipróbálni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »