Rántott szezámmagos csirkeszárnyak recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tk szezámmag
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
A szárnyak végeit levágjuk, majd a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd megszórjuk az aprított fokhagymával. Az egészet tejjel felöntjük, és hűtőben egy napig pácoljuk, hogy a szárnyak jól átvegyék az ízeket.
Másnap a szárnyakat hagyományos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához szezámmagot keverünk, így ropogósabb, ízesebb réteget kapnak. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük a szárnyakat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tippek:
- Pácolás: A tejben való pácolás nemcsak ízesíti, hanem szaftosabbá is teszi a szárnyakat, ezért érdemes egy napot hagyni a hűtőben
- Szezámmagos panír: A szezámmag ropogósabbá és különlegesebbé teszi a panírt, érdemes kipróbálni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »