Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott szezámmagos csirkeszárnyak recept

Rántott szezámmagos csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirke szárny
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 4 dl tej
    • ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt feketebors

    A panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 2 tk szezámmag

    A sütéshez:

    • 7 dl étolaj

    Elkészítése:

    A szárnyak végeit levágjuk, majd a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd megszórjuk az aprított fokhagymával. Az egészet tejjel felöntjük, és hűtőben egy napig pácoljuk, hogy a szárnyak jól átvegyék az ízeket.

    Másnap a szárnyakat hagyományos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához szezámmagot keverünk, így ropogósabb, ízesebb réteget kapnak. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük a szárnyakat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Tippek:

    1. Pácolás: A tejben való pácolás nemcsak ízesíti, hanem szaftosabbá is teszi a szárnyakat, ezért érdemes egy napot hagyni a hűtőben
    2. Szezámmagos panír: A szezámmag ropogósabbá és különlegesebbé teszi a panírt, érdemes kipróbálni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá