Rántott szezámmagos csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt feketebors

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tk szezámmag

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj

Elkészítése:

A szárnyak végeit levágjuk, majd a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd megszórjuk az aprított fokhagymával. Az egészet tejjel felöntjük, és hűtőben egy napig pácoljuk, hogy a szárnyak jól átvegyék az ízeket.

Másnap a szárnyakat hagyományos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához szezámmagot keverünk, így ropogósabb, ízesebb réteget kapnak. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük a szárnyakat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tippek:

  1. Pácolás: A tejben való pácolás nemcsak ízesíti, hanem szaftosabbá is teszi a szárnyakat, ezért érdemes egy napot hagyni a hűtőben
  2. Szezámmagos panír: A szezámmag ropogósabbá és különlegesebbé teszi a panírt, érdemes kipróbálni!